Marketing voor je beachclub

De winter loopt op zijn einde en de coronamaatregelen zijn (bijna) allemaal weer opgeheven. Dat betekent dat het strandseizoen er weer aan komt en dat de beachclubs er helemaal voor kunnen gaan. Maar hoe zorg je ervoor dat vanaf de openingsdag de tent vol zit met vertrouwde en met nieuwe klanten?

CRM-software

Met CRM-software zoals https://www.lime-technologies.nl kun je eenvoudig al je reserveringen beheren, maar ook overzichtelijk je inkomen en personeelsplanningen regelen. Door van de CRM-software van https://www.lime-technologies.nl te profiteren kun je als beachclub gemakkelijk je klantenrelatieprocessen optimaliseren.

Als ondernemer in de horeca zijn het geen makkelijke tijden, en een geschikte CRM-software kan zelfs in lockdown of met gesloten deuren uitkomst bieden.

Oorspronkelijk diende CRM-software vooral voor bedrijven om hun digitale contactbeheer te regelen. En eigenlijk is dat nog steeds een zeer belangrijk onderdeel van CRM, en zeker een aspect waar je met het opnieuw openen van je beachclub je slag mee kunt slaan.

Door middel van een overzichtelijke database kun je al je klantgegevens bij elkaar verzamelen. Op deze data kun je eenvoudig analyses uitvoeren, waarmee je vervolgens kunt vaststellen welke klanten in welke gelegenheden geïnteresseerd zouden kunnen zijn. Doordat de database een groot scala van je klanten registreert, zoals koopgedrag van drankjes, favoriete bezoekdagen en tijdstippen, lengte van een bezoek en of iemand in grote of kleine groepen komt, kun je per klant een duidelijk beeld vormen waar zijn of haar interesses zouden kunnen liggen.

Wanneer je dit met een paar simpele klikken op de knop hebt vastgesteld, kun je de gegevens eenvoudig segmenteren en je klanten op het juiste moment benaderen met aanbiedingen die gepersonaliseerd zijn op hun voorkeuren.

Waarom is dit belangrijk?

De CRM-software functioneert dus als analysetool, zodat je als horecaondernemer waardevolle informatie kunt verkrijgen over het gedrag en de voorkeuren van je eigen klanten. Klantenverwachtingen zijn tegenwoordig steeds meer en steeds sneller aan het groeien en het is voor jou als ondernemer van een beachclub cruciaal om je eigen klanten te kennen en aan hun individuele wensen te kunnen voldoen.

De concurrentie slaapt nooit, en aan het strand loopt de klant net zo makkelijk naar het volgende strandtentje, als dat ze bij jou binnen komen lopen. Wanneer een klant niet tevreden is met het aanbod of de service, staat de volgende beachclub hem al met open armen op te wachten, en de klant hoeft er niet eens ver voor te lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *