Probeer deze strandactiviteiten eens uit

Op het strand is er zand, zee en zon: eigenlijk al voldoende om een fantastische tijd te hebben. Maar merk je dat je jezelf regelmatig verveelt aan zee? Zoek je naar nieuwe activiteiten die je alleen of met je vrienden of kinderen kunt uitvoeren? Dit zijn een paar suggesties waar je misschien inspiratie door krijgt.

Ga snorkelen

Zwemmen is fantastisch, maar in de branding zie je vooral schuim en golven. Veel mensen hebben geen idee van het rijke onderwaterleven dat zich even verderop op de bodem bevindt. Door te snorkelen kan je een beeld krijgen van alle biologische rijkdom onder je voeten. Kijk hoe garnalen door de modder schieten, hoe heremietkreeftjes een nieuw slakkenhuis als huisje zoeken en hoe platvissen over het zand fladderen. Bij veel strandhutten en strandpaviljoens kun je snorkels huren voor een middagje vermaak.

Maak je eigen strandposters

Wist je dat veel online winkels tegenwoordig voor een prikkie jouw mooiste foto’s uitvergroten tot een echte poster? Als je dol bent op het strand wil je daar ook in de koude seizoenen van kunnen genieten. Sla dus je slag in de zomer en maak foto’s van de zee, de duinen, de meeuwen en het strandleven. Bij BGA.nl kun je van de allermooiste foto’s vervolgens posters laten drukken. Let wel even op bij het fotograferen van mensen – niet iedereen vindt het leuk om halfnaakt te worden vastgelegd op de gevoelige plaat.

Bouw een kasteel of zandsculptuur

Kinderen vinden weinig dingen leuker dan aan de vloedlijn een zandkasteel maken. Als het enigszins kan, zorg dan dat ze beginnen voordat de vloed opkomt en dat ze een mooie stevige kasteelburcht hebben staan, die ze vervolgens tegen de aanstormende golven moeten verdedigen. Jij kunt ze helpen door met een grote-mensenspade het saaie werk (dus de hoge muren en torens) op te werpen. De kleintjes zorgen wel voor de fijne details met schelpjes en zeewier. Natuurlijk kan je ook als volwassene met zand spelen als je dat leuk vindt. Begin eens met het maken van een eenvoudige sculptuur van vochtig zand. Wie weet krijg je de smaak te pakken en behoor jij binnenkort tot één van de vele hobbyisten die de prachtigste zandsculpturen maken voor wedstrijden!

Mediteer

Dit doe je uiteraard niet op een overvol strand vol spelende kinderen. Een leeg strand is daarentegen één van de beste plekken om tot rust te komen en in het moment aanwezig te zijn. Het regelmatige geruis van de golven, de natuurlijke geluiden van wind en zeevogels en de afwisseling van warmte en koelte op je huid brengt je mentale energie in een gunstig patroon. Zo kun je stress kwijtraken, je zorgen een plek geven en helemaal verfrist het strand weer verlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *