Kinderen veilig laten zonnen

Spelen in de buitenlucht en in de natuur is goed voor kinderen. Het versterkt hun immuunsysteem, reduceert stressniveaus en stimuleert de aanmaak van vitamines en andere lichaamseigen stoffen. Maar de kinderhuid is wel extra gevoelig voor verbranden in de zon. Zo laat je jouw kinderen veilig genieten van ‘s zomers buitenspelen aan het strand.

Gebruik een zonnebrandproduct dat speciaal voor kinderen bedoeld is

De kinderhuid heeft een andere structuur dan de huid van volwassen. De beschermende hoornlaag is bijvoorbeeld minder goed ontwikkeld. Daarom heeft de huid van je kind andere behoeften dat die van jou. Gebruik daarom alleen zonnebrandproducten die speciaal ontwikkeld zijn voor kinderen!

Zet ze een hoedje op

Het gezicht is het lichaamsdeel dat het snelste verbrandt. Zet je kind daarom een hoed met brede rand, petje of ander hoofddeksel op. Dat beschermt niet alleen tegen verbranden, maar ook tegen uitdroging, hoofdpijn en zonnesteken. Als je kind zelf zijn strandhoed mag uitzoeken, is de kans groter dat deze ook de hele dag opblijft!

Gebruik producten die blijven zitten

Aan het strand zijn veel kinderen de hele tijd aan het spelen, zwemmen en stoeien. Zonnebrandcrèmes gaan daardoor snel van hun huid af. Koop producten die extra goed blijven zitten en die zeewaterbestendig zijn. En laat je kinderen zich regelmatig opnieuw insmeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *