Veilig zonnen aan zee

Een mooie bruine tint is nog steeds iets wat veel mensen graag aan hun vakantie overhouden. En ook wanner je niet zo bruin als een kastanje wordt – zonlicht zorgt er voor dat je huid vitamine D aanmaakt. Natuurlijk is het wél belangrijk om de schadelijke invloed van uv-licht te blokkeren. Hoe bescherm je jezelf tegen deze straling?

Kies een product met een hoge SPF

De SPF of ‘solar protection’ factor geeft aan hoe goed een zonnebrandcrème uv-straling blokkeert. En als je een hele vakantie lang aan het strand gaat doorbrengen, is het een goed idee om voor een hoge factor te kiezen. Een product met een SPF van 30 tot 50 is aan te raden als je de gehele dag in de zon zit.

Kies voor een crème die voedt en beschermt

Een wat vetter product voorkomt dat je huid uitdroogt in de warme lucht en in de zon. Daarmee voorkom je een geïrriteerd en droge huid. Beter nog als de crème vitamine A en C bevat – deze bevorderen de aanmaak van nieuwe huidcellen namelijk. Zelfs als je toch verbrand raakt, kan je huid zich weer snel herstellen.

Pas op met gevoelige huiddelen

Je lippen, oren en de huid rond je ogen zijn extra gevoelig voor verbranding. Gebruik lipbalsems en crèmes met een extra hoge SPF, die speciaal bedoeld zijn om deze lichaamsdelen te beschermen. En draag een zonnebril om je oogleden te beschermen, anders kunnen er daar aan het eind van de vakantie lelijke rimpels en kraaienpootjes achterblijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *