Sporten in de gezonde zeelucht

Met droog weer kun je lekker buiten sporten. Het strand is hiervoor natuurlijk de ideale plek. Als de zon schijnt doe je én een kleurtje op én je verbrandt meer calorieën omdat sporten in het zand immers veel zwaarder is. Er zijn een groot aantal leuke strandsporten waardoor je je activiteiten regelmatig kunt afwisselen. Niet iedere activiteit is even pittig, dus er zit voor iedereen wel wat bij.

Inspannen of ontspannen

Natuurlijk is het strand ook een ideale plek om te relaxen: heerlijk luieren in de zon, met je blote voeten in het zand of in het zeewater. Maar als je overdag lekker sportief bezig bent geweest in plaats van de hele dag te hebben geluierd, dan is de kans groot dat je ‘s avonds met een voldaan gevoel op de bank in je huiskamer zit, die sfeervol ingericht is met mooie sisal vloerkleden. Sterker nog, als je kiest voor zo’n zandkleurig vloerkleed met een fraaie natuurlijke uitstraling lijkt het alsof je nog steeds op het strand bent. Kortom, een dergelijk vloerkleed zal je herinneren aan een heerlijke dag op het strand.

Van lichte oefeningen tot pittige activiteiten

Misschien heb je op het strand wel voor fitness gekozen en heb je onder het genot van een heerlijke bries al je oefeningen afgewerkt. Of werd het een lange strandwandeling met je haren in de wind terwijl je de gezonde zeelucht inademde? Wellicht heb je het tempo gaandeweg opgevoerd tijdens je strandwandeling. In dat geval zul je ‘s avonds zeker moe en voldaan op de bank zitten. Wist je trouwens dat wanneer je op het strand hardloopt, wel 600 calorieën per uur verbrandt? Met beachvolley verbrand je 500 calorieën per uur en met zwemmen in de zee ook. Heb je dat allemaal gedaan dan gloeien waarschijnlijk je wangen nog na: van de zon, de buitenlucht en de inspanning.

Volg een clinic of een cursus

Het kan zijn dat sporten als blokkarten, kitebuggyen of powerkiten jou meer aantrekken. Als je je nog nooit gewaagd hebt aan een van deze activiteiten, dan is het verstandig om eerst een cursus of clinic te volgen. Ook suppen is tegenwoordig helemaal in. Dat kan op een binnenwater maar ook op zee, alhoewel het op zee natuurlijk lastiger is om je evenwicht te bewaren. Indien je jezelf echter eenmaal in balans weet te houden, dan is het erg spannend om je met je supplank op de golven te begeven.

100% genieten

Gewoon een balletje trappen, een potje badminton of beachbal spelen is natuurlijk ook altijd leuk om te doen. Ook dan ben je lekker actief bezig in de buitenlucht. Of wat dacht je van yoga op het strand? Kortom, wat je ook op het strand gaat doen, het is altijd 100% genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *