In het water spelen

Bootje varen

Er zijn verschillende soorten bootjes waarin oudere kinderen de zee kunnen verkennen. Kajaks en kano’s gaan snel en zijn gemakkelijk bestuurbaar. Spreek wel goed met de kinderen af hoe ver ze het water in mogen. Opblaasbare boten op zee zijn immers erg gevaarlijk, want ze kunnen in rap tempo afdrijven door de wind.

Laat ze kennis maken met de onderwaterwereld

Wil je jouw kinderen laten zien wat er onder de golven zwemt en groeit? Een snorkel zorgt dat je onder water kan ademen en dat je een goed zicht hebt op de zeebodem. Daar zien je kinderen krabben, platvissen en zeesterren in hun natuurlijke leefomgeving. Wil je het grootser aanpakken? Op veel plekken kun je een duikcursus voor oudere kinderen boeken.

Lummelen

Lummelen in een zeearm of in het ondiepe deel van de branding is superleuk. Een groep kinderen (en eventueel volwassenen) vormt een kleine kring. Ze moeten een bal naar elkaar overgooien. De taak van de lummel, die in het midden staat, is om de bal te bemachtigen door hem te onderscheppen, ofwel de speler die de bal vast heeft te tikken. Als dat lukt, dat wordt degene die de bal heeft verspeeld de lummel. Kinderen moeten duiken naar de bal, dus maak de afstanden klein.

Walvis Balvis

Dit spel wordt gespeeld met een opblaasbare strandbal in middeldiep water. De kinderen maken twee teams. De opdracht van elk team is om de bal naar één van de twee volwassenen aan weerzijden (de goals) te brengen. Daarbij mogen ze net als een walvis alleen hun hoofd en neus gebruiken! Elke bezorging van de bal betekent één punt voor dat team. Zorg wel dat ze voorzichtig spelen en elkaar geen kopstoot uitdelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *